Pi?a Colada Cake

Algemeen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Maaltijdgang: / Banket
Soort keuken: Antiliaanse keuken
Techniek:
Aantal personen:

Ingredienten:
500 gram boter, 450 gram suiker, 10 eieren
Ananasmengsel: 1 theelepel ananas aroma, geel voedselkleurstof, ? kopje ananassap, ? kopje fijngeprakte ananas, 325 gram zelfrijzend bakmeel, ? theelepel zuiveringszout
Kokosmengsel: 1/3 kopje cream of cocnut, 2 theelepels kokos aroma, groen voedselkleurstof, ? kopje geraspte kokos, 250 gram zelfrijzend bakmeel, ? theelepel zuiveringszout, 3-4 eetlepels water
Kokosglazuur: 1 ? kopje gezeefde poedersuiker, ? theelepel kokos aroma,

Voorbereiding:


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 ?C. Vet de drie cakevormen in, bestrooi deze met bloem en verwijder ten slotte de overtollige bloem.
Klop de boter met de suiker licht en luchtig. De eieren een voor een toevoegen en na elk ei goed roeren. Giet de helft van dit mengsel in een andere kom. Ananas aroma en gele kleurstof toevoegen. Meng de ananassap en ananas samen. Zeef bakmeel samen met het zuiveringszout. Afwisselend de bloem en een scheut ananasmengsel aan het botermengsel toevoegen. Begin en eindig met de bloem.
Roer cream of coconut, kokos aroma, groene kleurstof en geraspte kokos door de rest van het beslag. Zeef bakmeel samen met het zuiveringszout. Bakmeel aan het botermengsel toevoegen en heel eventjes roeren.
De twee eerste taartvormen worden op dezelfde manier gevuld. Zet de ?cake divider? in de eerste taartvorm. Schep het gele beslag in een grote spuitzak en spuit de middelste en de buitenste cirkel hiermee. Niet te hoog spuiten want door het rijzen tijdens het bakken neemt het sterk in volume toe. Probeer het beslag even hoog te spuiten. Schep het groene beslag in een grote spuitzak en spuit de laatste cirkel hiermee. Haal de ?cake divider? voorzichtig uit de vorm en zet het in de tweede vorm. Vul de tweede vorm op dezelfde wijze als de eerste vorm. Haal de ?cake divider? voorzichtig uit de vorm en zet het in de derde vorm. Spuit de middelste en de buitenste cirkel met het groene beslag. Spuit de laatste cirkel met het gele beslag. De cakes gaar en licht bruin bakken.
Oven: 175 ?C / 350 ?F Tijd: ? 35-40 minuten
De cake?s uit de oven nemen en met een mes het gebak van de vorm losmaken. Laat deze gedurende 5 minuten in de vormen afkoelen. Daarna op een taartrooster keren en goed laten afkoelen. U heeft dus 2 taarten met een gele rand en 1 taart met een groene rand.
Verwarm de ananasjam samen met het water. Zet een van de taarten met de gele rand eerst in een schaal, besmeer de taart met de ananasjam en zet de taart met de groene rand er op.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 29-04-2024